ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Ο Σύλλογος Τρουφονομάδων Ελλάδος (Σ.Τ.Ε.) σε συνεργασία με τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων (ΒΒΚΚ), σας προσκαλεί στο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει ο ΒΒΚΚ, για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και Περιβάλλοντος στις 11 Ιουνίου 2017. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΒΒΚΚ, στην Ποντοκερασιά του Ν. Κιλκίς, σε απόσταση 70χλμ από την πόλη της Θεσσαλονίκης, στο καταφύγιο της ελληνικής χλωρίδας, συνολικής έκτασης 310 στρεμμάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αποσκοπεί στην κατάρτιση των συμμετεχόντων για την αξιοποίηση σημαντικών αυτοφυών ή και ενδημικών ειδών της Ελλάδος. Κύριο θέμα θα είναι η παρουσίαση των ελληνικών φυτών και καρπών που εμείς θεωρούμε και ονομάζουμε ελληνικές υπερτροφές.

Θα ακολουθήσει σεμινάριο γευσιγνωσίας.

Ο ΒΒΚΚ, τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, που ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα».

Η περιοχή ανήκει σε μια ζώνη που περιλαμβάνεται στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών, Φύση 2000( Natura 2000).

Ο Σ.Τ.Ε. θα δώσει το παρόν για να στηρίξει το έργο που κάθε χρόνο παρουσιάζει ο ΒΒΚΚ και με τη σειρά του και ο ίδιος, να αναδείξει και να προωθήσει τη σημασία της ύπαρξης της άγριας ελληνικής τρούφας και του υπέργειου μανιταριού, στον αγροτουριστικό τομέα της χώρας μας.

Θα θέλαμε με την παρουσία σας να συμβάλετε κι εσείς και να στηρίξετε αυτό το έργο που χρόνια διοργανώνεται και αφορά τον πλούτο της γης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι ημερήσια.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προβολής και παρουσίασης προϊόντων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε με:

Πρόεδρο Σ.Τ.Ε. Βλατάκη Στυλιανό 6932236683

Ευχαριστούμε

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Τρουφονομάδων Ελλάδος.

Comments are closed.